Rondvaart Amsterdam volgens Tripadvisor beste ervaring ter wereld

Rondvaart Amsterdam volgens Tripadvisor beste ervaring ter wereld

Een rondvaart door de Amsterdamse grachten vanaf het Anne Frankhuis is de beste ervaring ter wereld. Althans volgens Tripadvisor. De reisadvieswebsite publiceerde deze week een top-25 met de beste activiteiten van 2022 wereldwijd.

De rondvaart Amsterdam wordt omschreven als ‘een schilderachtige cruise over de prachtige grachten van Amsterdam langs iconische plekken zoals het Anne Frank Huis, de Jordaan, het Woonbootmuseum, het Leidseplein, het Rijksmuseum, De Duif en nog veel meer’. De vele positieve recensies op Tripadvisor leverden deze specifieke rondvaart de eerste plek op in de jaarlijkse top-25 van ervaringen wereldwijd.

Op de tweede plek staat quad rijden, kameel rijden en zandsurfen in de woestijn van Dubai, en op de derde plek staat een sightseeing-tour langs de noordkust van Hawaï. Andere activiteiten in de lijst zijn de incatrail naar de Machu Picchu in Peru, een kayaktour door het Shell Key Preserve in Florida en een Food Walk door Reykjavik in IJsland. 

Voor het samenstellen van de lijst analyseerde Tripadvisor de beoordelingen van reizigers van activiteiten, tours en attracties over de hele wereld in de afgelopen twaalf maanden.

Amsterdam domineert 

In de Europese top-25 staat de rondvaart Amsterdam uiteraard ook bovenaan, verder staan in die lijst geen Nederlandse ervaringen. De Nederlandse top-10 bestaat volledig uit Amsterdamse rondvaarten en stadswandelingen.

Voor hotels en andere horeca in de stad kan zo'n uitverkiezing gunstig zijn omdat het toeristen naar de stad kan lokken die ook de beste ervaring van de wereld willen meemaken.