Geen Nederlandse successen bij WK koffie 2022 in Milaan

Geen Nederlandse successen bij WK koffie 2022 in Milaan

Op het World Latte Art Championship en World Cup Tasters Championship in Milaan hebben de Nederlandse deelnemers geen hoge klassering kunnen behalen. In beide wedstrijden vielen de Nederlanders in de eerste ronde af.

Op de eerste twee wedstrijden van het WK Koffie 2022 hebben de Nederlandse deelnemers geen potten kunnen breken. Bij zowel het World Latte Art Championship en World Cup Tasters Championship, beide in Milaan, eindigden de Nederlanders in de onderste regionen van de uitslag.

De andere twee wereldkampioenschappen waar Nederlanders aan meedoen, de World Barista Championships en de World Brewers Cup, zijn in september in Melbourne.

Nederlandse koffiekampioenen

Nadat op Amsterdam Coffee Festival (ACF) dit voorjaar voor het eerst sinds 2019 eindelijk weer Nederlandse koffiekampioenen werden gekroond, was ook meteen bekend welke barista's ons land zouden vertegenwoordigen op de wereldkampioenschappen.

Dit zijn de Nederlandse kampioenen:

Dutch Barista Championship: Jasper de Waal
Dutch Brewers Cup: Lex Wenneker
Dutch Latte Art Championshop: Jesse Fook
Dutch Cup Taster Championship: Charly Bushoff

Latte Art

Jesse Fook eindigde in een deelnemersveld van 27 in Milaan op de 21e plek, met een score van 281,5. De beste 12 gingen door naar de halve finale. De winst ging uiteindelijk naar Carmen Clemente uit Italië.

Uitslag finale World Latte Art Championship

  1. Carmen Clemente - Italië
  2. Rora – Zuid-Korea
  3. Shao-Sing Lin – Taiwan
  4. Nicky Voon Pei Xin - Maleisië
  5. Victor Vu - Australië
  6. Christos Douvas – Griekenland

Cup Tasten

Charly Bushoff, die op ACF nog indruk maakte door in zowel de halve finale als de finale 8 uit 8 triangles goed te hebben, had op het World Cup Tasters Championship meer moeite de koffies te onderscheiden. Van de 25 deelnemers eindigde ze op een teleurstellende 24e plek met slechts 2 van de 8 triangles in de voorronde goed.

Dat was niet genoeg om door te gaan naar de kwartfinale. De beste 16 proevers gingen door, waarbij de nummer 16 er 5 goed had. Uiteindelijk werd Heongwan Moon uit Zuid-Korea kampioen, met zowel in de finale als de finale 8 uit 8 goed, in ook nog een zeer scherpe tijd (3.09 in de finale).

Uitslag finale World Cup Tasters Championship

  1. Heongwan Moon – Zuid-Korea
  2. Jaco Chu – Hong Kong
  3. Heli Santiago Castaño – Colombia
  4. Dénes Rajmond - Duitsland