Nieuw: Heavens Hotel en The Saint Restaurant

Nieuw: Heavens Hotel en The Saint Restaurant

In De Grote Kerk in Hoorn gaan deze maand twee nieuwe horecabedrijven van start. Het Heavens Hotel met 43 kamers en Restaurant The Saint.

Nieuw: Heavens Hotel en The Saint Restaurant

Na een verbouwing van bijna 3 jaar, openen op 15 juli 2022 het 4-sterren boetiekhotelHeavens Hotel Hoorn met 43 kamers en Restaurant The Saint de deuren in De Grote Kerk in Hoorn.

Beide bedrijven zijn gebouwd in het rijksmonument uit 1883. Het Heavens Hotel heeft 43 kamers waarvan 15 suites, variërend van 20 tot 39 vierkante meter.

Ervaring van The Dylan

Audry van de Merwe, general manager van Dutchen, de Operator van Heavens Hotel, werkte voorheen ruim 8 jaar bij The Dylan in Amsterdam. Ze weet dus hoe het is om op een unieke, historische locatie te werken. ‘De kerk zelf is al uniek, daarbij staat deze in het hart van havenstad Hoorn waar je de invloeden van de Gouden Eeuw kunt proeven. Dat gevoel brengen we terug met een kleurexplosie die op chique wijze in het interieur is verwerkt.’

Grote kerk in Hoorn

De originele hoge gewelven van de kerk, de vloeren van marmer en de trappen met klassieke leuning zijn behouden voor Heavens Hotel. Elke kamer is uniek en beschikt over een kleurenpalet; van terra, honey, clay en aubergine tot rich blue, gecombineerd met goud, hout, en steen. Warme kleuren en zachte materialen komen samen in het decor vol siermetselwerk, pilaren, boogvormige kozijnen, kerkramen en glas-in-lood.

The Saint Food & Wine

Op de begane grond bevindt zich restaurant The Saint. Het restaurant beschikt over 230 zitplaatsen binnen en buiten op het terras. De karakteristieke kerkelijke details zijn ook in het gehele restaurant terug te vinden zoals togen, glas-in-lood, nisjes en grote bogen. Heineken Interieur Design, heeft met onder andere de eyecatcher van het restaurant, de grote bar die centraal gelegen is in het midden van de kruiskerk, de unieke kenmerken en het moderne en knusse decor laten samenkomen.

Franse keuken van chef Christian Hooiveld

Onder leiding van chef-kok Christian Hooiveld, kookt de keukenbrigade volgens de Franse traditie, met een West-Friese twist. De geboren Horinees werkte onder andere als chef bij Brasserie van Baerle in Amsterdam.

Christian: ‘Geweldig dat ik de traditie van een Franse brasserie bij The Saint mag voortzetten, die had Hoorn nog niet. Denk aan Franse klassiekers van topkwaliteit, zoals een steak tartare of boeuf bourguignon. In onze gerechten verwerken we veelal ingrediënten van lokale ondernemers. Dat geeft veel vrijheid om onze gasten steeds opnieuw te verrassen.’

Met de geboorteregio van de chef centraal is er veel te ontdekken. Hij wil gasten meenemen op een ontdekkingsreis door West-Friesland door gebruik te maken van smaken en producten uit de streek, zoals de eeuwenoude delicatesse de Hoornsche broeder, een plat krentenbrood met een rijke vulling van suiker en kaneel.

Feestzaal voor 130 pax

Een feestzaal bevindt zich apart van het restaurant met een eigen ingang aan het Kerkplein. De ruimte combineert elementen van de monumentale kerk met moderne faciliteiten en biedt plaats voor een gezelschap tot 130 personen.