Heavens Hotel en The Saint Restaurant in Hoorns kerkgebouw

In de Grote Kerk in Hoorn, een rijksmonument uit 1883, opent op 1 juni 2022 4-sterren boetiekhotel Heavens Hotel Hoorn met 43 kamers en Restaurant The Saint. Het hotel is onderdeel van Dutchen, dat een aantal hotels en kleinschalige vakantieparken exploiteert.

De 43 kamers, waarvan 15 suites, variërend van 20 tot 39 m2. De kamers hebben een rijk kleurenpalet: van terra, honey, clay en aubergine tot rich blue, gecombineerd met goud, hout, en steen. Warme kleuren en zachte materialen komen samen in het decor vol siermetselwerk, pilaren, boogvormige kozijnen, kerkramen en rondboogvensters met glas-in-lood. Samen met het gebruik van meubels en accessoires van onder andere Pols Potten, HK Living en Ferm Living, creëert dit een rijke, mondaine sfeer.

Audry van de Merwe, general manager van Dutchen – de operator van Heavens Hotel: ‘de kerk zelf is al uniek, daarbij staat deze in het hart van havenstad Hoorn waar je de invloeden van de Gouden Eeuw kunt proeven. Dat rijke gevoel brengen we terug met een kleurexplosie die op chique wijze in het interieur is verwerkt.’

Van der Merwe werkte voorheen ruim 8 jaar bij het gerenommeerde 5-sterren hotel The Dylan Amsterdam en weet hoe het is een unieke historische locatie te vertegenwoordigen.

The Saint Food & Wine

Op de begane grond van het hotel biedt restaurant The Saint plaats aan zo’n 130 gasten, op het terras aan nog eens 100. De grote bar is centraal gelegen in het midden van de kruiskerk, het vroegere altaar is nu een chef’s table.

Onder leiding van chefkok Christian Hooiveld kookt de keukenbrigade volgens Franse traditie, met een West-Friese twist. Hooiveld, zelf afkomstig uit Hoorn, deed onder andere ervaring op als chef bij Brasserie van Baerle in Amsterdam. ‘Geweldig dat ik de traditie van een Franse brasserie bij The Saint door mag zetten, die had Hoorn nog niet. Denk aan Franse klassiekers van topkwaliteit, zoals een steak tartare, een steak met een goede bearnaisesaus of boeuf bourguignon. Daarnaast bieden we een driegangenmenu en diverse seizoensgebonden specials buiten de kaart om.’

Heavens Hotel biedt daarnaast een karakteristieke locatie voor een huwelijksfeest, vergadering of expositie. De zaal combineert moderne faciliteiten met de authentieke elementen van de monumentale kerk. Deze bijzondere ruimte biedt plaats voor een gezelschap tot 130 personen en bevindt zich apart van het restaurant met een eigen ingang aan het Kerkplein.

The Dutchen

Heavens Hotel maakt onderdeel uit van The Dutchen, een Nederlandse operator met zo’n 15 kleinschalige luxe vakantieparken en met het Hoornse hotel erbij drie hotels. Naast Heavens Hotel in Hoorn behoren ook Hotel Bloemendaal en Hotel Bleecker in Bloemendaal tot The Dutchen.