Horeca en winkels wachten op overheid voor coronaplannen

Horeca en winkels wachten op overheid voor coronaplannen

Verschillende sectoren in ons land zijn voorlopig niet van plan om harde maatregelen te nemen als het aantal coronabesmettingen in de herfst flink stijgt.

Supermarkten, winkeliers en de horeca wachten vooral op het advies van de overheid, zo blijkt uit een rondgang door NU.nl.

'Bedrijven moeten profiteren van de kennis die ze hebben opgedaan in de afgelopen twee jaar. Werkgevers moeten er daarom alles aan doen om besmettingen op de werkvloer te voorkomen, zodat de overheid geen harde maatregelen hoeft te nemen', zegt een woordvoerder van ArboNed en HumanCapitalCare.

De arbodiensten merkten dat het ziekteverzuim bij bedrijven vorige maand al duidelijk opliep. 'Daarom zeggen we ook tegen werkgevers: schakel terug naar meer thuiswerken als dat kan, houd afstand en neem afwisselend pauze.'

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.