Frikandellentekort door personeelsproblemen fabrikanten

Frikandellentekort door personeelsproblemen fabrikanten

Er is een frikandellentekort in cafetaria's door een personeelstekort bij fabrikanten. Niet bekend is wanneer de frikandellen weer volop verkrijgbaar zijn.

#frikandellentekort is inmiddels trending op Twitter. Veel mensen steken de draak ermee, maar cafetaria's kampen er maar mooi mee.

Frikandellentekort verontrustend

Frans van Rooij, directeur van de Vereniging van Professionele Frituurders ProFri, zegt tegenover De Telegraaf: 'De frikandel behoort samen met friet en de kroket tot de top drie van het cafetaria assortiment.'

De directeur van ProFri meldt in Frituurwereld: 'Ons bereikten al eerder verontrustende berichten van cafetariahouders dat ze nog maar maximaal tien dozen mochten bestellen bij hun groothandel.'

Bidfood over het tekort

Bidfood erkent het frikandellentekort. Eind augustus was de populaire snack er zelfs tijdelijk niet meer leverbaar. Roel Theelen van Bidfood: 'Frikandellen zijn de halsslagader van de cafetaria. Ze zijn het verdienmodel, dus als je die straks niet meer kunt verkopen, wordt het lastig.'

Wanneer de leveringsproblemen zijn opgelost, is nog niet bekend.

Reactie Van Geloven

Van Geloven laat in een schriftelijke reactie het volgende weten aan Frituurwereld: 'Ons servicelevel ligt momenteel nog niet op het niveau dat onze Retail en Foodservice klanten van ons gewend zijn en dat wij graag zouden willen. Het lukt wel om veel volume te produceren, maar we hebben helaas te maken met aansluitingsproblemen vanwege een gebrek aan arbeidskrachten.

We zien dat de arbeidsmarkt alweer wat vriendelijker wordt in de industrie. Ook bij ons is het aantal vacatures de laatste weken gedaald en gaat de bezetting langzamerhand weer de goede kant op. We hebben onze inzet op recruitment fors verzwaard en met open dagen in onze fabrieken, intensivering van de contacten met scholen (schoolverlaters), veel inzet van social media en andere publiciteitscampagnes zien we de instroom van nieuwe collega’s toenemen. We doen er alles aan om de leveringen weer op het oude niveau te krijgen.'