New Meat van Redefine Meat wint Horecava Innovation Award 2023

New Meat van Redefine Meat wint Horecava Innovation Award 2023

New Meat van Redifine Meat is de overall winnaar van de Horecava Innovation Award. De winnaar werd gekozen uit de 4 categoriewinnaars. De Duurzaamheids Award ging naar Clique, een bakkenretoursysteem voor keukenafval. De winnaaars werden tijdens de opening van de Horecava bekendgemaakt.

Redefine Meat werd niet alleen de winaar in de categorie Food & Beverages, maar dus ook de overall prijs: de Horecava Innovation Award 2023.

Bij Redefine Meat wordt technologie gebruikt, in plaats van dieren, om vlees te maken. Dit wordt New-Meat genoemd omdat het dezelfde smaak, textuur, mondgevoel en veelzijdigheid heeft als dierlijk vlees, maar 100% plantaardig is. Met de technologie, o.a. 3D printen, kunnen alle stukken vlees worden nagebootst en worden dieren overbodig in de keten.

Categoriewinnaar Equipment & Services

Ria Dekker, eigenaar FrieteRia en Brasseria in Dronten. Foto's: Ton Kastermans Fotografie
Ria Dekker, eigenaar FrieteRia en Brasseria in Dronten. Foto's: Ton Kastermans Fotografie

De frituurpan op infrarood van BrasseRia heeft in de categorie Equipment & Services gewonnen. Bij horecazaak Brasseria hebben ze de afgelopen maanden geëxperimenteerd met frituren op infrarood. De friet wordt gefrituurd in een pan op infrarood-branders die het vet verwarmen. Eigenaresse Ria Dekker benoemt de voordelen. De friet is heel krokant, de baktijd is een minuut korter en er is op den duur dan geen gas meer nodig. Door de constante temperatuur is de friet knapperig, is er geen smaakverschil en de straling is niet schadelijk.

Categoriewinnaar Interior & Design

De verwarmde terrasstoel Celsius van Satelliet won in de categorie Interior & Design.

In het kader van duurzaamheid en met het oog op comfort heeft Satelliet samen met Sit & Heat een terrasstoel ontwikkeld met een slim en volledig geïntegreerd verwarmingssysteem. De sensor in de zitting van de stoel detecteert het moment waarop de gast plaatsneemt. Hierdoor verbruikt de Celsius uitsluitend energie wanneer deze in gebruik is. De Celsius levert hierdoor een energiebesparing van 95% in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Dit zorgt - naast meer comfort voor de gast, verduurzaming van je bedrijfsvoering en een hogere terrasomzet - voor een aanzienlijke kostenbesparing.

Categoriewinnaar Digital, Apps & Social

Lacoly won de award in de categorie Digital, Apps & Social. Lacoly is een nieuwe manier van communiceren in de horeca.

E-mails worden steeds minder geopend en slechter gelezen. Lacoly zet WhatsApp in om omzet en efficiëntie te verhogen en vragen te verminderen. Hotels & restaurants creëren met Lacoly een nieuwe gastcommunicatie via WhatsApp.

Winnaar Duurzaamheids Award

Het bakkenretoursysteem Clique voor keukenafval is de winnaar geworden van de Duurzaamheids Award.

Snij- en etensresten scheiden in de keuken is vaak gedoe. Niet praktisch én niet duurzaam. Met het bakkensysteem van de Clique ontvangt de ondernemer bakken van 20L om de snij- en etensresten in te deponeren. Het ideale formaat en goed afsluitbaar (geen geuroverlast en ongedierte). Elke keer dat we de volle bakken ophalen, ontvang je schone bakken (minder single use plastics).