Hotelvrijmibo viert 15-jarig bestaan met driedubbel evenement

Hotelvrijmibo viert 15-jarig bestaan met driedubbel evenement

Het kwartaalnetwerkevenement voor hotelmedewerkers Hotelvijmibo bestaat 15 jaar. Dat wordt gevierd tijdens de jaarlijkse XL versie, die traditioneel wordt gecombineerd met Hotel Leaders Network en dit keer ook met Hotelvrijmibo Connects. Het drievoudige evenement vindt plaats op 17 februari in Amsterdam.

Hotelvrijmibo bestaat 15 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot de grootste hotelvrijdagmiddagborrel van Nederland. Op 17 februari wordt tijdens Hotelvrijmibo XL – de extra grote editie die eens per jaar wordt georganiseerd in combinatie met Hotel Leaders Network – teruggekeken naar de afgelopen 15 jaar en geproost op de toekomst. ‘Het wordt een groots feest met waanzinnige lichtshows, een geweldige line-up en een niet te missen Grand Celebration om 20:00 uur', laten organisatoren Melle Pegman en Jacob de Graaff weten. 

Hotel Leaders Network: sprekers en start-ups 

Waar Hotelvrijmibo toegankelijk is voor iedereen die in een hotel werkt, ongeacht in welke functie, is Hotel Leaders Network (HLN) uitsluitend bedoeld voor het hogere management en eigenaren. HLN biedt inspirerende gastsprekers en interessante presentaties over trends, innovaties en ontwikkelingen in het (inter)nationale hotelwezen. 

Hotel Leaders Network 2023 staat in het teken van "The Workforce (R)evolution". Met gastsprekers Dominique Hermans (Chief Executive Northen Europe Randstad Groupe) en Jan Spooren (Global Talent Development Leader Bose Corporation), die ingaan op de toekomst van en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en hotellerie. 

Ook zijn de populaire start-up pitches in samenwerking met ABN AMRO weer van de partij. Daarbij presenteren drie start-ups gericht op de hotellerie zichzelf. Dit keer zijn dat: 

Expect Me - een platform wat hotels wil helpen hun gasten een nog betere ervaring te bieden door ze zelf vooraf hun kamer te laten kiezen. 

R8 – een pms, wat met behulp van data zorgt voor een beter binnenklimaat en energiebesparing van zo'n 15 tot 30 procent. 

Viqal – dat met slimme arbanden en kunstmatige intelligentie medewerkers wil helpen gasten nog beter van dienst te zijn. 

Hotelrede 2023

Hotelvrijmibo bestaat 15 jaar, de eerste editie was in 2007. HLN werd in 2013 gelanceerd en sinds 2018 is de Hotelrede een vast onderdeel van HLN. De hotelrede wordt uitgesproken door een bekende Nederlander of cabaretier. De spreker deelt zijn of haar buitenstaandersblik op de hotelindustrie en wil daarmee het publiek een spiegel voorhoudt, prikkelt en inspireert. 

Jan Jaap van der Wal houdt de Hotelrede 2019 - Foto: Herbert Wiggerman
Jan Jaap van der Wal houdt de Hotelrede 2019 - Foto: Herbert Wiggerman

In 2018 was Jort Kelder de eerste die de Hotelrede uitsprak, gevolgd door cabaretier Jan Jaap van der Wal in 2019. Daarna ging het evenement vanwege corona enkele keren niet door. In 2022 sprak cabaretier Martijn Koning de Hotelrede uit. 

Voor 2023 is wederom een cabaretier gevonden en is het Micha Wertheim die op humoristische wijze zijn buitenstaandersblik op de hotelindustrie zal delen. 

Hotelvrijmibo Connects 

Waar HLN enkel bedoeld is voor het hoger hotelmanagement, is Hotelvrijmibo Connects gericht op iedereen die in een hotel werkt. Connects is de inhoudelijke aanvulling op de Hotelvrijmibo zelf.

Als spreker is aanwezig Viona Terleth van Happy Millennials, die bruggen bouwt tussen generaties voor organisaties die streven naar balans tussen geluk en zakelijk succes. Ook gaan jonge general managers Caroline van Kessel en Melle van Uden in op hun ervaringen en inzichten over leiderschap en succes in het hotelwezen. Michael Diederich, een veteraan op het gebied van musicals, theater en improvisatiekomedie, biedt het publiek vervolgens een interactieve ervaring.