Martijn Koning spreekt Hotelrede 2022 uit op Hotel Leaders Network

Martijn Koning spreekt Hotelrede 2022 uit op Hotel Leaders Network

Hotel Leaders Network 2022 en de bijbehorende Hotelvrijmibo XL vinden dit jaar éénmalig in de zomer plaats, begin september in de Beurs van Berlage. De organisatie voegt twee inhoudelijke onderdelen toe en de traditionele Hotelrede op Hotel Leaders Network wordt uitgesproken door cabaretier Martijn Koning.

Hotel Leaders Network 2022 is een jaarlijks terugkerend netwerkevent voor decision makers in de hotellerie. Traditioneel wordt het evenement gehouden voorafgaand aan de Hotelvrijmibo XL. Dat is de extra grote editie van kwartaalborrel Hotelvrijmibo die een keer per jaar wordt georganiseerd. Vast onderdeel van het Hotel Leaders Network (HLN) is de hotelrede. Een bekende Nederlander van buiten de hotellerie spreekt deze rede uit. 

De laatste keer dat HLN en Hotelvrijmibo XL werden georganiseerd was, om bekende redenen, in 2019. Dit jaar staat het evenement op de agenda op 2 september. Eénmalig in de zomer omdat het feitelijk de doorgeschoven editie van 2020 is.

De agenda van de gekozen locatie, Beurs van Berlage, liep echter zo vol met doorgeschoven evenementen dat alleen de zomer nog mogelijk was. 

Hotelrede 

Sinds 2018 is de Hotelrede een vast onderdeel van Hotel Leaders Network. In die rede laat een bekende Nederlander van buiten de hotellerie zijn of haar licht schijnen op de branche.

Jan Jaap van der Wal houdt de Hotelrede 2019 - Foto: Herbert Wiggerman
Jan Jaap van der Wal houdt de Hotelrede 2019 - Foto: Herbert Wiggerman

De eerste editie was dat Jort Kelder, in 2019 Jan Jaap van der Wal. In 2022 is de eer aan stand-up comedian Martijn Koning. 

Hotel Leaders Network 2022

Het lukt de organisatoren elk jaar om aansprekende namen als sprekers naar het evenement te halen. Dat is dit jaar niet anders, met managing director van de Nederlandse Associatie voor Travel Management (NATM) Odete Pimenta da Silva en directeur van KLM Nederland Bas Gerressen. Zij laten hun licht schijnen op de uitdagingen van de hotellerie en de toekomst van (zakelijk) reizen. 

Ook is aan HLN dit jaar een inhoudelijk programmaonderdeel toegevoegd: Start Up Pitch. In samenwerking met ABN Amro zijn drie start-ups geselecteerd die zich (ook) richten op hotellerie. Elk van hen geeft voor het publiek een pitch van een paar minuten. De aanwezige hoteldirecteuren, eigenaren en general managers wijzen vervolgens een winnaar aan. 

Voor deze eerste editie van Start Up Pitch zijn geselecteerd: 

  • Orbisk, een start-up die voedselverspilling in de horeca wil tegengaan. Won vorig jaar de ASN Bank Wereldprijs 2021. 
  • Please Ask M, een systeem dat automatisch aanvragen voor zakelijke boekingen verwerkt, zelf offertes stuurt en zo medewerkers tijd bespaart. Ook gebruikt het systeem kunstmatige intelligentie om reserveringsmedewerkers te helpen. 
  • Solarix, dat gekleurde zonnepanelen ontwerpt en levert die volledig te integreren zijn in energie-opwekkende gevels, zonder dat dit saaie zwarte wanden hoeven te zijn. 

Hotelvrijmibo Connects 

Eind 2019 spraken de mannen achter Hotel Leaders Network en Hotelvrijmibo, Melle Pegman en Jacob de Graaff, uit dat ze meer inhoud wilden aanbrengen in zowel HLN als de XL-versie van hun vrijdagmiddagborrel voor hotelmedewerkers. 

Die wens krijgt nu gestalte met de Start Up Pitch op HLN en de introductie van Hotelvrijmibo Connects, een (facultatief) programma met sprekers voorafgaand aan de netwerkborrel. Deze eerste editie heeft als thema 'Work Life Balance', waar psycholoog Thijs Launspach en stand up comedian Michael Diederich (bekend van Boom Chicago) invulling aan geven.

HLN en Hotelvrijmibo Connects vinden deels parallel plaats, vervolgens ontmoeten de doelgroepen elkaar voor de Hotelvrijmibo XL, waarvoor The Partysquad als hoofdact is geboekt. 

Hotelvrijmibo Connects en Hotelvrijmibo XL zijn gratis toegankelijk, op inschrijving. Toegang tot Hotel Leaders Network 2022 is ook gratis maar kan alleen na bevestiging van inschrijving vooraf door de organisatie. Dit evenement is uitsluitend toegankelijk voor hoteldirecteuren, -eigenaren, general managers, CEO’s, COO’s, regiodirecteuren en Regional Directors of Operations.