Proeverijen elf toprestaurants tijdens Nationale Wijnweek

Onder de titel 'Proefschrift in Gastronomie' werken elf toonaangevende restaurants in het hele land vanaf vandaag tot en met 5 oktober mee aan ...

De wijnen zullen van commentaar worden voorzien door importeurs en medewerkers van The Wine & Food Association. Deze organisatie is de drijvende kracht achter de wijn-spijssessies. Het is de derde keer dat het evenement plaats vindt.

Deelnemende restaurants en data
Maandag 29 september 2003 diners:

Restaurant Ron Blaauw, Oudekerk a/d Amstel
Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise
Patron-Cuisinier: Ron Blaauw
Reserveringen: telefoon 020 – 496 19 43

Restaurant Hermitage, Rijsoord
Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise, 1 Michelinster
Patron-Cuisinier: Jan Klein, Patron-Gastvrouw: Lies KleinReserveringen: telefoon 0180 – 42 09 96

Dinsdag 30 september 2003 diner:
(voor consument & professional / kosten: euro 90,= per couvert -all-in-)
Restaurant Les Trois Corbeaux (Château St. Gerlach), Houthem (L)
Chef de Cuisine: Dave Minten
Reserveringen: telefoon 043 – 60 88 888

Woensdag 1 oktober 2003 diners:
Restaurant Vermeer (NH Barbizon Palace Hotel), Amsterdam
1 Michelinster
Chef de Cuisine: Pascal Jalhaij, Maître: Arnaud ter Haak
Sommeliers: Simon Veldman & Stephan Knecht
Reserveringen: telefoon 020 – 55 64 885

Donderdag 2 oktober 2003 diner:
Restaurant De Librije, Zwolle
Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise, 2 Michelinsterren
Patron-Cuisinier: Jonnie Boer, Patron-Gastvrouw: Thérèse Boer
Reserveringen: telefoon 038 – 421 20 83

Vrijdag 3 oktober 2003 diners:


Restaurant Koetshuis Wolfslaar, Breda
Lid van Les Jeunes Restaurateurs d’Europe
Chef de Cuisine: Maarten Camps, Patron-Sommelier: Edwin Raben
Reserveringen : telefoon 076 – 560 80 80

Restaurant De Burgemeester, Linschoten
Lid van Les Jeunes Restaurateurs d’Europe
Chef de Cuisine: Chris Faas, Patron: Bernard Tesink
Sommelier: Ivan Sappa
Reserveringen: telefoon 0348 – 41 40 40

Restaurant Christian van der Linden, Leidschendam
Patron-cuisiner: Christian van der Linden
Gastheer-sommelier: Shoshi van Rhijn
Reserveringen: telefoon 070 - 327 34 79

Zaterdag 4 oktober 2003 Diner:
Restaurant De Beukenhorst, Winterswijk
Patron-Cuisinier: Toine Smulders, Patron-Gastvrouw: Désirée Smulders
Reserveringen: telefoon 0543 – 52 28 94

Zondag 5 oktober 2003 diner:
Restaurant De Zwethheul, Delft
Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise, 1 Michelinster
Chef de Cuisine: Erik van Loo, Maître: Erik Smit
Sommelier: Allard Sieburgh
Reserveringen: telefoon 010 – 47 04 166
(afwijkende tijd: ontvangst 17:00 uur)

Voor alle programma's geldt (tenzij anders vermeld):
Ontvangst : 18:00 uur
Becommentarieerde proeverij : 18:15 uur
Apéritief : 19:30 uur
Aanvang diner : 20:00 uur
mokka/ afsluiting programma : 23:30 uur
Kosten per persoon (all-in) : € 90,=
Reserveringen uitsluitend mogelijk bij de desbetreffende restaurants.

De wijnen zullen van commentaar worden voorzien door importeurs en medewerkers van The Wine & Food Association. Deze organisatie is de drijvende kracht achter de wijn-spijssessies. Het is de derde keer dat het evenement plaats vindt.

Deelnemende restaurants en data
Maandag 29 september 2003 diners:

Restaurant Ron Blaauw, Oudekerk a/d Amstel
Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise
Patron-Cuisinier: Ron Blaauw
Reserveringen: telefoon 020 – 496 19 43

Restaurant Hermitage, Rijsoord
Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise, 1 Michelinster
Patron-Cuisinier: Jan Klein, Patron-Gastvrouw: Lies KleinReserveringen: telefoon 0180 – 42 09 96

Dinsdag 30 september 2003 diner:
(voor consument & professional / kosten: euro 90,= per couvert -all-in-)
Restaurant Les Trois Corbeaux (Château St. Gerlach), Houthem (L)
Chef de Cuisine: Dave Minten
Reserveringen: telefoon 043 – 60 88 888

Woensdag 1 oktober 2003 diners:
Restaurant Vermeer (NH Barbizon Palace Hotel), Amsterdam
1 Michelinster
Chef de Cuisine: Pascal Jalhaij, Maître: Arnaud ter Haak
Sommeliers: Simon Veldman & Stephan Knecht
Reserveringen: telefoon 020 – 55 64 885

Donderdag 2 oktober 2003 diner:
Restaurant De Librije, Zwolle
Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise, 2 Michelinsterren
Patron-Cuisinier: Jonnie Boer, Patron-Gastvrouw: Thérèse Boer
Reserveringen: telefoon 038 – 421 20 83

Vrijdag 3 oktober 2003 diners:


Restaurant Koetshuis Wolfslaar, Breda
Lid van Les Jeunes Restaurateurs d’Europe
Chef de Cuisine: Maarten Camps, Patron-Sommelier: Edwin Raben
Reserveringen : telefoon 076 – 560 80 80

Restaurant De Burgemeester, Linschoten
Lid van Les Jeunes Restaurateurs d’Europe
Chef de Cuisine: Chris Faas, Patron: Bernard Tesink
Sommelier: Ivan Sappa
Reserveringen: telefoon 0348 – 41 40 40

Restaurant Christian van der Linden, Leidschendam
Patron-cuisiner: Christian van der Linden
Gastheer-sommelier: Shoshi van Rhijn
Reserveringen: telefoon 070 - 327 34 79

Zaterdag 4 oktober 2003 Diner:
Restaurant De Beukenhorst, Winterswijk
Patron-Cuisinier: Toine Smulders, Patron-Gastvrouw: Désirée Smulders
Reserveringen: telefoon 0543 – 52 28 94

Zondag 5 oktober 2003 diner:
Restaurant De Zwethheul, Delft
Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise, 1 Michelinster
Chef de Cuisine: Erik van Loo, Maître: Erik Smit
Sommelier: Allard Sieburgh
Reserveringen: telefoon 010 – 47 04 166
(afwijkende tijd: ontvangst 17:00 uur)

Voor alle programma's geldt (tenzij anders vermeld):
Ontvangst : 18:00 uur
Becommentarieerde proeverij : 18:15 uur
Apéritief : 19:30 uur
Aanvang diner : 20:00 uur
mokka/ afsluiting programma : 23:30 uur
Kosten per persoon (all-in) : € 90,=
Reserveringen uitsluitend mogelijk bij de desbetreffende restaurants.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.