Vanaf 27-8 Sodexho genomineerd voor Food Valley Award

Het 'bedrijfsrestaurant van de toekomst' van Sodexho Nederland en Wageningen Universiteit & Research (UR) is genomineerd voor de Food Valley Award 2004. ...

Sodexho en Agrotechnology & Food Innovations - onderdeel van de universiteit - hebben in een speciaal gebouw technologische faciliteiten en ICT-systemen voor consument- en smaakonderzoek gepland om onderzoek en praktijk te kunnen combineren. Zo willen zij kennis vergaren over de voedselkeuze en eet- en drinkgedrag van mensen.

De andere genomineerden zijn het Belgische bedrijf LEDA en de Poolse onderneming Biotrem BV. LEDA Technologies ontwikkelde een ultrasoon pasteurisatieproces, waarbij de gevreesde Salmonellabacterie in eieren wordt gedood zonder daarbij de voedingswaarde, bereidingsmogelijkheden of smaakeigenschappen aan te tasten. Biotrem Sp. vervaardigt wegwerpborden en verpakkingsschalen uit het afvalproduct tarwezemelen, een duurzame en hernieuwbare grondstof.

Bij de selectie van de genomineerden hanteerde jury zes criteria gehanteerd. Er is vooral gelet op het innovatieve karakter van de inzending, de mate van samenwerking met andere partijen binnen de voedingssector en de impact van de vernieuwing op het algemeen publiek. Daarnaast waren ook van belang de voortdurende betrokkenheid van het bedrijf bij duurzaamheid en gezonde voeding, de levensvatbaarheid van de inzending en de communicatiemogelijkheid nar het grote publiek.

De Food Valley Award wordt 23 september uitgereikt tijdens de Food Valley Conferentie in het CineMec in Ede. De prijs bestaat uit een trofee, een certificaat, een geldbedrag van twintigduizend euro en het recht het Food Valley Award logo te dragen. Vorig jaar werd de prijs (toen nog Royal Award for Food Innovation) gewonnen door Unilever.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.