Jonathan Karpathios kookt vegadiner voor jagers en slagers

Jonathan Karpathios kookt vegadiner voor jagers en slagers

Jonathan Karpathios (restaurant Vork & Mes, Hoofddorp), kookt op 29 september 2014 een speciaal Jagers en Slagersdiner. Daarmee verricht hij de aftrap voor de Vegetarische Restaurantweek

De vierde editie van de Vegetarische Restaurantweek vindt plaats van 6 tot en met 16 oktober 2014. Tijdens deze week maken deelnemende restaurants een speciaal menu voor  prijzen variërend van €27,50 tot €45.

Jagers en slagers

'Met de Vegetarische Restaurantweek willen we heel Nederland laten proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn, daarbij zijn jagers en slagers mogelijk wel de meest uitdagende groepen', laat Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond) weten. De week is een initiatief van de Vegetariërsbond in samenwerking met Vara's Vroege Vogels.

Ultieme vegetarische diner

Jonathan Karpathios (Vork & Mes, Hoofddorp) gaat de uitdaging aan om voor op 29 september voor slagers en jagers 'het ultieme vegetarische diner' te maken. Vijf jagers en vijf slagers beoordelen of vegetarisch eten ook bij hun in de smaak valt. Tijdens de Vegetarische Restaurantweek kunnen vervolgens gasten dit menu proeven bij restaurant Vork & Mes.

Sterrenrestaurants

Ook dit jaar doen er diverse restaurants met één of meer Michelinsterren mee aan de actieweek zoals Librije's Zusje (Zwolle), De Leuf (Ubachsberg), Restaurant de Burgemeester (Linschoten) en Vermeer (Amsterdam).

Bekende Nederlanders

De actieweek wordt onder anderen gesteund door bekende Nederlanders als Antoinette Hertsenberg, Maarten Tjallingii, Paul McCartney, 100% Isis, Nicolette Kluiver, Jort Kelder, Sara Kroos en Pierre Wind.