Nederlandse wijn op KLM-vlucht

Nederlandse wijn op KLM-vlucht

KLM voegt per 1 december een aantal wijnen van Nederlandse bodem toe aan haar assortiment. Om de Hollandse wijnproducenten te eren, heeft KLM zes wijnen ...

Momenteel zijn er meer dan tweehonderd wijnmakers van Nederlandse origine. Het merendeel hiervan is actief in eigen land. KLM schenkt de komende vier maanden op haar businessclass vluchten onder meer de Salentein Chardonnay van restaurant de Salentein in Nijkerk.

Daar was woensdag ook de presentatie van de opname van Nederlandse wijnen in het cateringassortiment van de KLM. Ook werd bekend gemaakt dat de businessclass passagiers van 1 december tot 1 maart 2008 kunnen genieten van de gerechten van topkok Pascal Jalhaij, tegenwoordig werkzaam bij Martinair (!) Food.

Jalhaij zorgt voor de hors dóeuvres en hoofdgerechten. Hij doet dit in navolging van andere chef's als Cees Helder, de gebroeders Pourcel en de leden van de Jeunes Restaurateurs.

Niet alleen KLM, maar ook andere vliegmaatschappijen upgraden hun catering aan boord. Zo werkt Jonnie Boer van de Librije voor Lufthansa en presenteerde Jet Airways in Brussel, ook woensdag, 'Gastronomie op 10.000 meter'.

Bij Jet kunnen First Class passagiers genieten van een luxe vijfgangenmenu. 'Een fijne combinatie van Europese en Indiase gerechten met uitgelezen wijnen, zoals Dom Pérignon Milésime champagne', zoals werd aangekondigd op de presentatie.

(foto: High Profile)