nieuws

Oubaha sluit Drie Gezusters in Nijmegen

Café

Khalid Oubaha heeft de Drie Gezusters, Heidi’s Skihut en de Groote Griet in Nijmegen per direct gesloten. Oubaha vindt dat de veiligheid van bezoekers in het geding is door achterstallig onderhoud van de panden. Oubaha is van mening dat pandeigenaar Sjoerd Kooistra verantwoordelijk is voor de noodzakelijke aanpassingen.

Oubaha sluit Drie Gezusters in Nijmegen

Maandag is het personeel, zestig parttimes, op de hoogte gebracht van de plotselinge sluiting, meldt De Gelderlander. Oubaha komt tot dit besluit na een alarmerend rapport van onderzoeksbureau GTI. Die concludeert dat het ‘levensgevaarlijk’ is in het pand.

Met de sluiting van de Drie Gezusters komt een nieuw hoofdstuk aan de slepende en oplopende conflict tussen de horecatycoons Oubaha en Kooistra. Vooral omdat Kooistra volgens Oubaha bij sluiting van de Drie Gezusters dreigt met een boete van duizend euro per dag.

‘Maar met dit nieuwe rapport sta ik ijzersterk. Ik heb Kooistra wederom gesommeerd de boel snel volledig in orde te maken’, aldus Oubaha in De Gelderlander. Kooista heeft inmiddels opdracht gegeven werkzaamheden uit te voeren om de veiligheid weer op orde te maken. Dit na een aanschrijving van de gemeente.

Oubaha wil met het nieuwe, alarmerende GTI-rapport Kooistra onder druk zetten. Oubaha: ‘Dit rapport kost me tienduizend euro. Maar ik vond dat ik die stap moest zetten’.

Zie ook

Reageer op dit artikel