nieuws

Almelo vreest terrasongeluk

Café

Inwoners van Almelo vrezen een ernstig terrasongeluk als niet snel iets gedaan wordt aan de bromfietsen die met grote snelheid in het stadscentrum rijden. ‘Op plaatsen waar dat helemaal niet is toegestaan. Maar de politie doet er niets aan.’ En dat is veel Almeloërs een doorn in het oog.

Almelo vreest terrasongeluk

In het Almeloos Weekblad kopt een artikel ‘Bromfiets vliegt terras op: 9 gewonden, 2 ernstig.’ Dit betreft een verzonnen verhaal, maar de auteur is mening dat dit slechts een kwestie van tijd is.

‘Er zijn negen terrassen in dat gebied. De luidruchtige brommers veroorzaken heel wat overlast, maar handhaven doet de politie niet. Volgens de gemeente omdat er niet geklaagd wordt.’ Auteur Alwin Offereins roept zijn stadsgenoten dan ook op massaal een klacht in te dienen bij de gemeente.

Eén van de Almelose café eigenaren houdt zijn hart vast ‘want het gaat een keer goed fout met die brommers’. Je wilt niet weten wat er gebeurt als er een brommer met hoge snelheid je terras op rijdt.

Foto: Alwin Offereins

Reageer op dit artikel