nieuws

Cafés Den Haag dicht tijdens ‘Koninginnenach

Café

Cafés in de Haagse Oude Molstraat houden hun deuren gesloten tijdens Koninginnenach, de nacht van 29 op 30 april. De horecaondernemers vinden de kosten voor de speciale nachtontheffing veel te hoog.

Cafés Den Haag dicht tijdens ‘Koninginnenach

Zeker de helft van de ondernemers in de Oude Molstraat doet dit jaar niet meer mee met het feestje voorafgaand aan Koninginnedag. De kern van het probleem is dat horecazaken die in de nacht langer open willen blijven dan één uur, alleen via ‘inschrijfgeld’ een vergunning kunnen aanvragen bij de organisatie.

Die vergunning is drie keer zo duur als normaal: 340 euro voor de gemiddelde zaak, tegen 106 euro voor een reguliere vergunning die bij de gemeente kan worden verkregen.

Extra kosten

Dat in combinatie met bijvoorbeeld extra personeel, live music, plastic glazen én een verbod op een buitenbar, zorgt ervoor dat die kosten niet meer kunnen worden terugverdiend. Daarom kiezen veel ondernemers er voor de deuren om één uur te sluiten.

Reageer op dit artikel