nieuws

Danscafé één dag voor opening verboden

Café

De dag voordat eigenaar Robin Groenveld zijn nieuwe zaak Yamamoto in Delft zou openen, hoorde hij pas van de gemeente dat het dansgedeelte niet voldeed aan de bouwvoorschriften.

Danscafé één dag voor opening verboden

De deuren van de eerste verdieping van Yamamoto, waar het danscafé van de nieuwe zaak ligt, moesten gesloten blijven tijdens de feestelijke opening op 14 september.

Volgens Groenveld, ook eigenaar van uitgaanscentrum Speakers in Delft, berust het allemaal op een misverstand.

Welles-nietes

De gemeente beweert dat de bouwplannen met daarop de constructiegegevens van de vloer en de ballustrade nooit zijn aangeleverd, Groenveld zegt dat de gemeente daar nooit om heeft gevraagd.

De gemeente spreekt dat weer tegen, en is ook van mening dat de balustrade in ieder geval te laag is. Groenveld gelooft dit niet. ‘Mogelijk zijn er verkeerde metingen verricht, zegt hij in het Algemeen Dagblad. ‘Gezien onze ervaring met de exploitatie van horeca weten we hoe belangrijk veiligheid is.’

Het welles-nietesspelletje heeft er voorlopig toe geleid dat de dansvloer van Yamamoto ‘wegens omstandigheden gesloten is’, zoals het op de website staat. Wanneer Groenveld hem kan gaan gebruiken is nog niet bekend.

Planning

In het danscafé, dat volgens de planning alleen op vrijdag- en zaterdagavond opent, wordt voornamelijk 80’s en 90’s muziek gedraaid, en de minimumleeftijd is 22 jaar.

Naast het danscafé bestaat Yamamoto ook uit een restaurant en een coffeecorner. Deze konden wel gewoon open.

Reageer op dit artikel