nieuws

Eerste ruimtebiertje gelanceerd

Café

Een Australisch onderzoeksbedrijf en dito bierbrouwer hebben samen een ‘ruimtebier’ ontwikkeld. Het speciale bier moet geschikt zijn voor de commerciële ruimtevaart.

Eerste ruimtebiertje gelanceerd

De bedrijven Saber Astronautics Australia en 4-Pines Brewing Company hebben hiermee een primeur in handen. Het drinken van bier in de ruimte kent namelijk nog de nodige problemen.

Door de gewichtloosheid stijgt het koolstofdioxide in het bier niet, waardoor de gassen het lichaam moeilijk kunnen verlaten. De smaakpapillen werken in de ruimte ook minder goed, waardoor het bier minder lekker smaakt.

De brouwers hebben daarom gekozen voor donker bier, omdat die van nature minder koolstofdioxide bevat en sterker van smaak is.

Het ruimte-biertje wordt getest in een paraboolvlucht van een vliegtuig. Per duik die het vliegtuig maakt, zijn de inzittenden ongeveer 25 seconden gewichtloos.

Er zijn steeds meer bedrijven bezig om commerciële ruimtereizen te organiseren of daarop vooruit te lopen. Eerder berichtte missethoreca.nl al over ruimtehotels en toeristische ruimtereizen.

Reageer op dit artikel