nieuws

Geen alcohol op overheidsbijeenkomsten

Café

Ambtenaren mogen niet meer op kosten van de overheid drinken, niet in eigen geledingen maar ook niet in horecabedrijven. Sterker nog, er moet een wettelijk verbod komen om alcohol te schenken op bijeenkomsten die met belasting- of subsidiegeld zijn betaald.

Geen alcohol op overheidsbijeenkomsten

Mocht dit voorstel van hoogleraar Publick Health Guus Schrijvers van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht praktijk worden, dan betekent dat, dat op recepties en andere bijeenkomsten in de horeca georganiseerd door de overheid, geen alcoholische drank meer mag worden geschonken.

Volgens Guus Schrijvers geven ‘zuipende politici of mensen die werken met subsidiegeld het slechte voorbeeld.’ Alcohol is al jaren een groter probleem dan drugsgebruik.

‘Ik zie dan ook niet in waarom er op een receptie van een willekeurige burgemeester niet mag worden gerookt, maar wel mag worden gedronken,’ zegt Schrijvers in een interview in het Financieel Dagblad.

Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid vindt de drooglegging een goed idee. ‘Hoe je het wendt of keert, het drinken van alcohol, zeker met belastinggeld, is geen normale bezigheid in een werksetting.’

Het ministerie van VWS laat in een reactie weten geen steun te geven aan het plan. ‘Als er echt iets te vieren is, mag er ook een glaasje bij. Maar altijd met mate’, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel