nieuws

Gokkastalarm voor horeca afgegeven

Café

De politie vraagt horecaondernemers alert te zijn op hun gokkasten. Een nieuwe vorm van gokkastfraude steekt de laatste tijd de kop op. De slachtoffers staan voor een groot raadsel, omdat de dieven het geld op mysterieuze wijze uit de kasten halen.

Gokkastalarm voor horeca afgegeven

Dat meldt De Telegraaf. Het gokkastalarm is afkomstig van de politie in Gelderland. Die kreeg in korte tijd twee maal te maken met een nieuwe vorm van speelautomatenfraude. Hoe de daders exact te werk gaan is niet bekend, wel is duidelijk dat gokkasten door manipulatie geld uitkeert.

Gemanipuleerd
De gemanipuleerde machine gaven tijdens het uitkeren een foutmelding en niet, zoals gebruikelijk, een signaal dat iemand gewonnen heeft. De politie gaat er dan ook vanuit dat de spelers de werking van de automaat goed kenden en het apparaat op raadselachtige wijze hebben gemanipuleerd.

Dikke pluim
De brancheorganisatie voor speelautomaten, VAN, zegt bij monde van zegsman Jan Willem Wijsman de jongste vorm van fraude nog niet te kennen. ‘Dieven proberen steeds wat nieuws, maar meestel zijn we dat snel op het spoor. Daarom ook een dikke pluim voor de politie, om direct aan de bel te trekken’, aldus Wijsman in De Telegraaf.

Zie ook:
Aantal gokkasten neemt vooral af in horeca