nieuws

Haak moet terras-tasjesdief weerhouden

Café

Terrasweer is het nog niet, maar dat is nu nog het enige waar zonaanbiddende terrasgasten zich zorgen over hoeven maken. Bang dat hun tas van de stoel wordt gegrist terwijl ze genieten van een drankje hoeven ze in ieder geval niet meer te zijn.

Haak moet terras-tasjesdief weerhouden

De nieuwste vinding in de strijd tegen tasjesdieven die toeslaan op terrassen is een haak, die vastzit onder de tafel. Door de draai in de haak, kan een gauwdief er niet snel en geruisloos met de tas vandoor. Mits die aan de haak hangt natuurlijk.

’T nieuwe Kafé in Amsterdam krijgt deze week als eerste in Nederland zulke beugels onder haar terrastafels. Bordjes op de tafels moet gasten attenderen op de aanwezigheid van de haak onder tafel. Een Doetinchems bedrijf kwam met de vinding, die ‘houd-je-bag’ is gedoopt.

Nu maar hopen dat je nog bij je tas kan als hij onder tafel hangt, en dat je niet je knie stoot aan de haak.