nieuws

Heineken: Geen bierkartel in NL

Café

De prijs van bier in de horeca tussen 1996 en 1999 waarover de Europese Commissie boetes heeft uitgedeeld, zijn gestegen in lijn met de inflatie. Er is nooit sprake geweest van een bierkartel in Nederland. Dat zegt Heineken-topman Francois van Boxmeer.

Heineken: Geen bierkartel in NL

Van Boxmeer deed zijn uitspraak tijdens de aandeelhouders-vergadering van Heineken, genoteerd door Beurs.nl. Van Boxmeer zegt volstrekt verbaasd te zijn over de boete.

Geen gevolgen

‘De consumentenprijzen van bier in de supermarkt zijn in die periode gedaald en in de horeca zijn ze slechts in lijn met inflatie gestegen. De Nederlandse biermarkt is juist een van de meest concurrerende ter wereld’, aldus Van Boxmeer.

Heineken heeft gemeld dat de boete geen gevolgen heeft voor de doelstelling van de groei van de nettowinst. Die ligt tussen de 10 en 12 procent voor 2007. Chief financial officer Rene Hooft-Graafland van Heineken meldde dat dit jaar een buitengewone last zal worden genomen om de boete te betalen en dat niet eerder een voorziening was genomen.

Reageer op dit artikel