nieuws

Heineken verhoogt winstverwachting

Café

Heineken verhoogt de winstverwachting voor dit jaar. De bierbrouwer is positiever over de volumegroei in Centraal- en Oost-Europa, Afrika, Zuid-Oost Azië en op het Amerikaanse continent.

Heineken verhoogt winstverwachting

Dat heeft Heineken dinsdag laten weten. Heineken verwacht nu dat de winst die het concern op eigen kracht haalt ‘iets’ boven 10 procent stijgt. Eerder rekende het concern op een toename met niet meer dan 3 tot 7 procent.

Het bedrijf is vooral te spreken over de introductie van Heineken Premium Light in de Verenigde Staten, die succesvol is verlopen. Verder groeit de brouwer in het premium-segment (A-merken) harder dan de markt.

Heineken zag het totale volume in het eerste halfjaar uitkomen op 62,7 miljoen hectoliter. Dat is 11,6 procent meer dan in de eerste zes maanden van vorig jaar. Begin september maakt het concern de volledige halfjaarresultaten bekend. Tot die tijd wil de bierbrouwer geen commentaar geven.

Reageer op dit artikel