nieuws

KHN: Drank- en Horecawet niet controversieel

Café

In tegenstelling tot eerdere berichten van onder andere persbureau ANP is de Drank- en Horecawet gisteren niet controversieel verklaard. Dit houdt in dat het alcoholbeleid gewoon wordt behandeld binnenkort.

KHN: Drank- en Horecawet niet controversieel

Het niet controversieel verklaren van de Drank- en Horecawet wordt gemeld door Joris Prinssen, woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Gisteren ontstond er onduidelijkheid nadat diverse media meldde dat de veelbesproken wet controversieel verklaard zou zijn en dus niet behandeld zou worden de komende tijd. Ook het ANP meldde om kwart over drie donderdagmiddag dit feit.

Na publicatie kreeg de redactie van Misset Horeca diverse telefoontjes en mailtjes of dit wel juist was. Donderdagavond om negen uur meldde KHN bij monde van woordvoerder Prinssen dat de wet niet controversieel is verklaard door de Tweede Kamer en dus gewoon behandeld wordt.