nieuws

Meeste disco-BoB’s blijken naam waardig

Café

Ruim 1700 BoB’s, bewust onbeschonken bestuurders, hebben zaterdagavond in verschillende Nederlandse discotheken 0,0 promille geblazen bij een grootscheepse alcoholcontrole tijdens de BobNight Zomereditie 2006. De BoB’s brachten 4282 mensen veilig naar huis. Dat liet jongerenorganisatie Team Alert, organisator van de Zomereditie, zondag weten.

Meeste disco-BoB’s blijken naam waardig

In de discotheken waren in totaal 40.000 mensen aanwezig. Het team liet mensen blazen, die na het stappen wilden gaan autorijden en zeiden de BoB te zijn. Van de 1700 BoB’s waren 1052 man en 656 vrouw.

Met de actie wilde Team Alert er de aandacht op vestigen dat alcohol en verkeer niet samengaan. Ongeveer veertig mensen die een blaasproef ondergingen, bleken wel gedronken te hebben. Volgens een woordvoerder van Team Alert was niet duidelijk of die mensen ook daadwerkelijk BoB’s waren. ,,Het kan best zijn dat zij zeiden de BoB te zijn, omdat ze het leuk vonden aan de blaastest mee te doen”.