nieuws

Nieuw college buigt zich over toekomst Watt

Café

Het huidige college van burgemeester en wethouders in Rotterdam buigt zich niet meer over een reddingsplan voor het noodlijdende poppodium Watt. Het college besloot dinsdag dat het nieuwe stadsbestuur zich daar volgende week mee moet bemoeien.

Nieuw college buigt zich over toekomst Watt

Dat heeft een woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Rik Grashoff (GroenLinks) dinsdag bekendgemaakt.

Grashoff legde bij de betrokken partijen een ultimatum neer, dat afgelopen vrijdag afliep. De gemeente wilde financieel bijspringen, maar niet tegen iedere prijs. Het college wilde aanvankelijk dinsdag besluiten of het akkoord zou gaan met het reddingsplan, opdat de gemeenteraad zich daar donderdag over kon buigen. Vanuit de raad klonk daar al kritiek op.

Het nieuwe college wordt donderdag geïnstalleerd. Kandidaat-wethouder Antoinette Laan (VVD) wordt verantwoordelijk voor onder meer kunst en cultuur.

Het Rotterdamse poppodium Watt verkeert opnieuw in financiële problemen, waardoor een faillissement dreigt. Het kampt onder meer met een exploitatietekort. Watt, de opvolger van Nighttown, heeft al sinds de opening in 2008 moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Het poppodium maakte twee maanden na de opening al een herstart. De gemeente sprong destijds financieel bij.

Watt profileerde zich als eerste duurzame danceclub ter wereld. Zo worden onder meer de toiletten doorgespoeld met regenwater.

Reageer op dit artikel