nieuws

Rokers vinden rookzuil belachelijk

Café

Het plaatsen van een rookzuil voor de deur van horecabedrijven, zodat gasten voor de ingang hun peuk kunnen doven, is een erg slecht idee. Dat zegt de Stichting Rokers Belangen in een reactie op het peukenplan.

Rokers vinden rookzuil belachelijk

De stichting, die samenwerkt met de Partij tegen Betutteling, zegt dat niemand met een rookzuil geassocieerd wil worden. De organisatie is daarom fel tegen het plan van Nederland Schoon.

‘Zo’n rookzuil stuit bovendien op praktische problemen. Er komt een grote groep rokers omheen staan. Moet je er dan een terras naast bouwen? Dat lukt niet in een klein steegje. En zorgt de rook door de zuil bij de ingang niet voor overlast bij omwonenden’, vraagt Ton Wurtz van Stichting Rokers Belangen zich af in De Telegraaf.

Gisteren opperde Nederland Schoon het plan om rookzuilen, zoals gebruikelijk is op trainstations, te plaatsen bij horecazaken in uitgaansgebieden. Gasten kunnen zo voor hun bezoek aan een horecabedrijf hun sigaret achterlaten in een zuil, zonder het op straat te gooien. Koninklijk Horeca Nederland is enthousiast op het plan.

Eerdere berichten over roken

Reageer op dit artikel