nieuws

Rookverbod in Breda massaal genegeerd

Café

In populaire horecazaken in Breda wordt steeds vaker gerookt. Volgens horecabazen is de situatie onhoudbaar en wordt inmiddels in zestig procent van de horecabedrijven in Breda het roken weer toegestaan

Rookverbod in Breda massaal genegeerd

Volgens de regionale krant BN/DeStem is de sigaret bezig met een succesvolle comeback in de Bredase horeca. Zo kunnen gasten in de bekende horecagelegenheden De Bommel, Brooklyn en Bruxelles probleemloos een sigaret opsteken.

Patrick van Asch van café Bruxelles staat weten voorstander te zijn van het rookverbod maar zegt ’s avonds na tien uur ‘een oogje dicht te knijpen’. Van Asch in BN/DeStem: ‘De situatie werd onhoudbaar. In zestig procent van de zaken wordt gerookt en dat aantal neemt in rap tempo toe. Klanten kwamen vragen waarom ze hier niet mochten roken’.

Bij café De Bommel wordt zelfs geflyerd om gasten op de hoogte te brengen van het gedoogbeleid. Bas Verberk van De Bommel zegt klaar te zijn met de huidige rookwet. ‘Andere cafés lappen de regels straffeloos aan hun laars. De handhaving deugt voor geen meter. Er wordt nu in zoveel cafés gerookt, we moeten wel mee om geen klanten te verliezen.

Ad Balemans van café De Huiskamer in Breda meldt in de regionale krant dat hij het huidige beleid niet meer kan verkopen ‘omdat er nauwelijks wordt gecontroleerd’. Balemans: ‘Niemand krijgt een boete’.

De Voedsel en Waren Autoriteit zegt dat er onverminderd wordt gecontroleerd in de Bredase horeca.

Zie ook

Reageer op dit artikel