Topcafé Paddy O'Ryan vertrekt

Topcafé Paddy O'Ryan vertrekt

Het Leeuwardse café Paddy O' Ryan, nummer 7 in de Café Top 100, verhuist. Eigenaresse Baukje de Vries van het Friese topcafé heeft het pand van Paddy O'Ryan en het naastgelegen café Moods verkocht.

De Vries laat in de Leeuwarder Courant weten het café te verkopen omdat Moods minder goed loopt en dat ze een goed aanbod kreeg voor de twee aaneengesloten panden.

'Het blijft de mooiste locatie van Leeuwarden. Maar onze klanten komen ook voor de sfeer in het café. We moeten het met dit team ook elders kunnen', zegt De Vries in de regionale pers. Ze geeft verder aan in onderhandelingen te zijn voor verschillende nieuwe locaties.

Het panden van Paddy O'Ryan en Moods komen in handen van Arjen Rusticus en Bas Hollenberg, beiden afkomstig uit Sneek. Ze bouwen de horecapanden om tot een Leeuwarder versie van hun eetcafé De Walrus.

Paddy O'Ryan was in de jongste editie van de Café Top 100 van Misset Horeca, de ranglijst met beste cafés van Nederland, een van de smaakmakers. De Ierse pub steeg van plaats 28 naar plek 7. Met een sprong van 21 plaatsen was het een van de grote sensaties.