nieuws

TukTuk nu ook in Amsterdam

Café

Vanuit de kroeg geen taxi maar een tuk tuk bellen om je naar huis te laten vervoeren. Dat kan vanaf nu ook in Amsterdam. De gemotoriseerde driewielertaxi’s van TukTuk rijden vanaf vrijdag ook rond in onze hoofdstad.

TukTuk nu ook in Amsterdam

Dat maakte de onderneming woensdag bekend. De opvallende karretjes waren al te zien in het straatbeeld van Den Haag en Zandvoort. In Amsterdam gaat de onderneming twintig TukTuks inzetten.

In Zandvoort en Den Haag is de TukTuk een succes met 15.000 klanten in twee maanden tijd. De snelle driewielers (maximumsnelheid 100 kilometer per uur) bieden een alternatief voor tram, bus, fiets of taxi.

‘Geen voorrijkosten of wachttarieven, geen zorgen over een doorlopende meter of een chauffeur die omrijdt’, somt de onderneming de voordelen van de driewieler op.

Het bedrijf heeft plannen om na Zandvoort, Den Haag en Amsterdam verder uit te breiden. Zo krijgen Rotterdammers op termijn waarschijnlijk ook de beschikking over deze vorm van vervoer.

De TukTuk Company werd op 1 januari 2005 opgericht als importeur van Thaise bromtaxi’s. Klanten zijn doorgaans enthousiast over de TukTuk. Datzelfde geldt niet altijd voor de chauffeurs van ouderwetse taxi’s. In Amsterdam en Den Haag uitten taxibestuurders in diverse media al hun ongenoegen over de in hun ogen oneerlijke concurrentie van de TukTuk.

In Amsterdam is NH Hotels handig ingesprongen op het nieuwe concept, en adverteert de hele maand augustus op alle twintig tuktuks met de campagne ‘Tukken bij NH’.