nieuws

Twee op drie houdt zich aan rookverbod

Café

Twee op de drie cafés die na 1 oktober door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) bezocht zijn, houden zich aan het rookverbod. De afgelopen 2,5 maand inspecteerden controleurs 5100 bedrijven. In 1700 gevallen werd een proces-verbaal of boeterapport opgemaakt.

Twee op drie houdt zich aan rookverbod

Dat meldt de VWA. Opvallend is volgens de VWA dat er plaatsen zijn waar alle kroegbazen zich houden aan het rookverbod: Rhenen, Doesburg, Stadskanaal, Groesbeek en Veendam.

In Amsterdam werden 75 cafés gecontroleerd waarvan zich dertig niet aan de regels hielden. In Westfriesland bezochten controleurs 62 cafés. In Enkhuizen, Medemblik en Hoorn deelden zij 27 boetes uit. In Brabant namen de controleurs een kijkje in cafés in Den Bosch, Schijndel en Oss. Van de 94 bezochte cafés kregen er 31 een maatregel.

In het zuidwesten van Nederland vond er een gerichte actie plaats in Den Haag, Zoetermeer en Voorburg. Hier werden 146 bedrijven bezocht, waarvan er zestig in overtreding waren. In Rotterdam bleek dat één op de drie ‘verdachte’ cafés zich niet aan de regels hield. Van de 78 bezochte bedrijven kregen 26 een boete.

De resultaten van de controles van afgelopen week zijn:

Regio Noordoost:

Rheden en Doesburg (0), Ede en Nijkerk (3), Coevorden en Rijssen-Holten (1), Borger, Odoorn, Vlagtwedde en Appingendam (3), Steenwijkerland en Zwartewaterland (5), Putten, Barneveld en Scherpenzeel (7), Menterwolde, Pekela, Hoogezand-Sappemeer, De Marne en Winsum (6), Apeldoorn en Nunspeet (7), Stadskanaal en Veendam ((0), Harderwijk (5), Lelystad (7), Sneek (3), Assen en omgeving (6), Deventer en Zutphen (7), Kampen (2), Hengelo en Oldenzaal (8), Groesbeek (0).

Regio Noordwest:

Amsterdam (30), Zaandam (14), Medemblik (3), Enkhuizen (8), Horn (16), Heerhugowaard en Langedijk (6), Bergen (8).

Regio Zuid:

Weert (10), Bergen op Zoom en Halsteren (6), Kerkrade (6), Oostelijke Mijnstreek (9), Eindhoven (33), Cranendonk. Heeze-Leende, Waalre, Mierlo, Geldrop, Son & Breugel, Nuenen en Best (13), Den Bosch, Schijndel en Oss (31), Valkenburg (17).

Regio Zuidwest:

Den Haag, Zoetermeer en Voorburg (60), Rotterdam (26), Dordrecht (12), Bleswijk, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek (3), Barendrecht, Zwijndrecht en Ridderkerk (2), Delft (8).

Reageer op dit artikel