nieuws

Verdachten strandrellen voor rechter

Café

Vijf verdachten van de strandrellen in Hoek van Holland komen deze week in Rotterdam voor de rechter. De vijf wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd. Een van hen wordt verdacht van poging tot doodslag.

Verdachten strandrellen voor rechter

Bij het volledig uit de hand gelopen dancefeest op 22 augustus kwam een bezoeker door een politiekogel om het leven.

Van de vijf verdachten is er een minderjarig. Zijn zaak wordt achter gesloten deuren behandeld.

De politie heeft de afgelopen maanden 49 verdachten opgepakt. Medio december was de eerste zitting tegen een verdachte, een 25-jarige man door het Openbaar Ministerie (OM) wordt gezien als een van de aanstichters van de rellen. Hij zit tot de inhoudelijke behandeling van zijn zaak op 5 maart 2010 vast.

Reageer op dit artikel