nieuws

Vrijmibo niet geliefd

Café

Na een drukke werkweek op vrijdagmiddag het weekend inluiden met collega’s in de kroeg? Veel gebeurt het niet en ook vindt niet iedereen die borrels even leuk.

Vrijmibo niet geliefd

Dit blijkt uit een onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder 601 werknemers. Bijna 65 procent van de ondervraagden doet niet aan de borrel op vrijdagmiddag. Eén derde van de respondenten beleeft geen plezier aan de borrels.

Roddelen

Een op de tien werknemers gebruikt de borrel om verder te praten over het werk. Negen procent slijmt liever bij de baas en bij zes procent gaan de andere collega’s over de tong.

Erg lang duurt de vrijmibo (de vrijdagmiddagborrel) meestal niet. In slechts zeven procent van de gevallen blijven de mensen tot na achten hangen. Marketingmanager Martijn van der Neut van de NationaleVacaturebank.nl noemt de uitkomsten opvallend. ‘Het is juist een moment om in informele sfeer de werkweek af te sluiten.’

Reageer op dit artikel