nieuws

Horeca Leidseplein neemt voorzorgsmaatregelen

Café

De horecaondernemers op en rond het Leidseplein in Amsterdam hebben voorzorgsmaatregelen genomen voor het kampioenschap van Ajax. Ondernemers hebben eigen beveiligingspersoneel ingehuurd en de terrassen worden weggehaald, liet Robert Domhof van de Belangenvereniging Horeca Leidsebuurt woensdag weten. Ook zullen cafés en restaurants alleen plastic glazen gebruiken.

Horeca Leidseplein neemt voorzorgsmaatregelen

De kans is groot dat Ajax woensdagavond de 31e landstitel binnensleept. De officiële huldiging is dan donderdagavond bij de Amsterdam ArenA, maar horecaondernemers verwachten dat groepen Ajax-supporters al woensdagavond op het Leidseplein een feestje gaan vieren.

De beveiligers houden vooral toezicht in de cafés en restaurants zelf. ‘Op het Leidseplein is de politie op volle sterkte aanwezig’, zegt Domhof. Zaken zullen niet op voorhand de deuren sluiten of supporters weigeren. ‘We hopen op het beste, maar gaan er vanuit dat het gezellig wordt.’

Afgelopen zondag was het na de wedstrijd FC Twente-Ajax even onrustig op het Leidseplein. Er was een kleine vechtpartij, waarbij de ME zich uit voorzorg voor enkele cafés opstelde. In het verleden liep een huldiging van Ajax in de Amsterdamse binnenstad een paar keer flink uit de hand. Daarop besloot de gemeente dat het kampioensfeest bij de ArenA moet plaatsvinden.

Reageer op dit artikel