nieuws

Grolsch sluit akkoord over nieuwe cao

Café

Bierbrouwer Grolsch heeft een akkoord gesloten met vakbond FNV Bondgenoten over een nieuwe cao. Het gaat om een overeenkomst met een looptijd van twee jaar, zo hebben de betrokken partijen woensdagavond 16 oktober laten weten.

Grolsch sluit akkoord over nieuwe cao

De nieuwe cao kent een looptijd van twee jaar. Die voorziet in een vaste loonstijging voor de medewerkers van 2,5 procent verdeeld over deze periode. Daarnaast komt er een variable beloning van 1 procent.

Stakingen

Stakende productiemedewerkers legden dinsdag de brouwerij vrijwel geheel plat, nadat eerder distributiemedewerkers die de horeca bevoorraden het werk hadden neergelegd.

Ook vorige week werd al meerdere keren gestaakt bij Grolsch, omdat werknemers betere arbeidsvoorwaarden wilden.

Loon

Eerdere cao-onderhandelingen liepen vast, nadat het bedrijf een loonbod had gedaan van 0,75 procent.

Tegelijkertijd vroeg het bedrijf de medewerkers om drie atv-dagen in te leveren in ruil voor een variabele beloning van 1,25 procent. Van het inleveren van atv-dagen is volgens De Vries nu geen sprake meer.

SABMiller

Met het akkoord is het conflict bij de dochteronderneming van de internationale biergigant SABMiller nu verleden tijd, aldus de vakbondsbestuurder.

‘De brouwerij kan weer aan en dat werd tijd ook’, stelde hij. ‘Dit succes komt geheel op het conto van de werknemers. Ze hebben er hard voor gevochten.’

Resultaat

Grolsch gaf aan tevreden te zijn met het onderhandelingsresultaat. De medewerkers die deenamen aan de acties gaan weer aan het werk, waardoor de brouwerij weer volledig operationeel is.

Bij Grolsch in Enschede werken ongeveer zeshonderd werknemers.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel