nieuws

KHN krijgt inzage in analyse biermarkt ACM

Café

Koninklijke Horeca Nederland krijgt inzage in documenten die ten grondslag hebben gelegen aan de analyse die de Autoriteit Consument en Markt maakte van de biermarkt in Nederland. Food Holland meldt dat de brancheorganisatie daartoe een verzoek heeft gedaan op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur.

KHN krijgt inzage in analyse biermarkt ACM

Het verzoek door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) om verstrekking van documenten die ten grondslag hebben gelegen aan de analyse van de biermarkt in Nederland is gedaan op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur, aldus Food Holland.

NMA

De Autoriteit Consument en Markt (ACM), voorheen de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA), heeft dit verzoek deels ingewilligd, zo is te lezen in het artikel. Belanghebbenden hebben twee weken de tijd om bezwaar aan te tekenen bij de ACM.

Afnameverplichting

De ACM publiceerde recent de resultaten van een analyse van de biermarkt in Nederland. Belangrijkste conclusie was dat een verbod op exclusieve afnameverplichtingen in contracten tussen bierbrouwers en horecaondernemers niet nodig is.

Reageer op dit artikel