nieuws

Sander van Veenendaal beste Heineken-tapper van de wereld

Café

Sander van Veenendaal van Café De Lindenhof in Soest mag zich de beste Heineken-bartender van de wereld noemen. Van Veenendaal won in Amsterdam de eerste editie van de Global Bartender Final.

Sander van Veenendaal beste Heineken-tapper van de wereld

De twintig beste bartenders van de wereld toonden maandagavond hun tapprestaties tijdens de Global Bartender Final in de Heineken Experience in Amsterdam. Sander van Veenendaal (33) uit Soest serveerde in alle rondes perfect getapte glazen bier aan de vierkoppige jury en behaalde de titel van beste Heineken bartender ter wereld. Daarmee is Van Veenendaal de winnaar van de allereerste editie van de Global Bartender Final.

Via voorrondes en een nationale finale wist Van Veenendaal zich als beste Nederlandse bartender te kwalificeren voor de Global Bartender Final. In de Heineken Experience in Amsterdam nam hij het tijdens de wereldwijde finale op tegen 19 bartenders uit de hele wereld, onder meer uit Maleisië, Ierland, Dubai, Brazilië en Mexico.

In de finale tapten de deelnemers meerdere glazen bier volgens de vijf stappen van het Heineken Star Serve ritueel: spoelen, tappen, afschuimen, checken en serveren. De finalisten toonden hun tapkunsten voor een jury bestaande uit Franck Evers (Global Draught Master), Hans Erik Tuijt (Global Heineken Activation Director), Dirk Lubbers (Manager Heineken Experience) en Caroline Receveur (General Manager Double Tree by Hilton).

Sander van Veenendaal van Grand Café de Lindenhof uit Soest versloeg in een zenuwslopende knock out strijd zijn internationale collega’s en werd daarmee de winnaar van de allereerste Global Bartender Final.

Naast de eretitel van Beste Heineken Bartender van de wereld, heeft Van Veenendaal een weekend gewonnen in een wereldstad naar keuze, natuurlijk met een bezoek aan de beste Heineken bars en clubs in deze stad.

‘Het was waanzinnig spannend. Ik had me ’s middags tijdens de training als beste gekwalificeerd, daarmee werd de druk extra opgevoerd. Alle deelnemers wilden zo graag winnen en iedereen had een speciale truc voor de grote finale bewaard. Het was een nek-aan-nek-race en dus een hele grote eer om door de jury gekozen te worden tot beste Heineken Star Serve bartender ter wereld’, aldus Van Veenendaal.

Reageer op dit artikel