nieuws

Tjapko Poppens nieuwe voorman bierbrouwers

Café

Ruim een jaar na het vertrek van Hans Wiegel hebben de bierbrouwers een nieuwe voorzitter gevonden voor hun brancheorganisatie. Tjapko Poppens, de burgemeester van Wijk bij Duurstede, wordt de nieuwe voorman van de Nederlandse Brouwers.

Tjapko Poppens nieuwe voorman bierbrouwers

‘We hebben als opvolger van de heer Wiegel bewust gekozen voor een voorzitter met brede ervaring in het bedrijfsleven, de politiek en op bestuurlijk niveau’, aldus een woordvoerster van de Nederlandse Brouwers woensdag 13 november.

‘We wilden een voorzitter die de verschillende werelden waarin we opereren begrijpt en een goede sparringpartner is om ons beleid vorm te geven.’

Affiniteit met bier

Poppens (43), een partijgenoot van Wiegel, werkte voor zijn aantreden als burgemeester in 2012 onder meer als directiesecretaris bij KLM en bij de gemeente Enschede.

Zijn affiniteit met de bier- en voedingsmiddelensector komt naar eigen zeggen voort uit zijn studie economie van landbouw & milieu aan de Universiteit van Wageningen.

Hans Wiegel

Net als voor Hans Wiegel, die meer dan 28 jaar aan het hoofd van Nederlandse Brouwers stond, is het voorzitterschap van de branchevereniging voor Poppens een nevenfunctie.

Bron ANP

Reageer op dit artikel