nieuws

Koffiedrone bezorgt in koffiebar The Coffee Virus

Café

The Coffee Virus in Amsterdam gaat koffie bezorgen met een koffiedrone. De zogeheten Coffee Copter vliegt koffiebestellingen bij The Coffee Virus naar gasten elders in het pand.

Koffiedrone bezorgt in koffiebar The Coffee Virus

The Coffee Virus is gevestigd in de A Lab, het innovatieve bedrijfscentrum van media & technologie in Amsterdam Noord. De Coffee Copter is een quadcopter die geprogrammeerd is om binnen A Lab op verschillende verdiepingen koffie rond te vliegen.

Via een geïntegreerde app communiceert een consument binnen A Lab de koffiebestelling naar de koffiebar ‘The Coffee Virus’ op de begane grond, waarna deze de koffie klaarmaakt en door middel van de Coffee Copter naar de verschillende kantoren brengt.

De Coffee Copter werkt via een mobiele app op de smartphone. Via de app kan worden gekozen uit een espresso, cappuccino, koffie verkeerd of een americano. Bij een bestelling geeft de app een signaal door aan de koffiebar The Coffee Virus waarna een medewerker van de koffiebar de bestelling in een zakje aan de koffiedrone kan bevestigen.

De Coffee Copter werkt met een stabilisator om de koffie zo recht mogelijk te houden tijdens het vliegen, maakt gebruik van object herkenning en bewegingsdetectie om mensen en objecten te ontwijken en is door middel van 3d-algoritme geprogrammeerd om de routes door het gebouw te kunnen vliegen. Bij plaats van aankomst op zijn bestemming landt de Coffee Copter op een speciaal daarvoor ontwikkelde landingspilaar en geeft hij een signaal dat de koffie klaar is om op te drinken.

Momenteel wordt de Coffee Copter verder getest en ontwikkeld. Daarna volgt een uitrol voor de commerciële markt.

Reageer op dit artikel