nieuws

Koffie Top 100 winnaar Coffeelicious opent twee nieuwe zaken

Café

Coffeelicious in Dordrecht, in 2014 de nummer één in de Misset Koffie Top 100, opent in een week tijd twee nieuwe zaken. Het eerder aangekondigde zusje Hightealicious opent op 1 mei, enkele dagen eerder al gaat de tweede vestiging Coffeelicious open in Het Hof van Nederland, iets verderop in Dordrecht.

Koffie Top 100 winnaar Coffeelicious opent twee nieuwe zaken

Vanaf 28 april verzorgt Coffeelicious de horeca in Het Hof van Nederland, aan Het Hof in Dordrecht, laat Coffeelicious-eigenaar Fiona Buitenhuis trots weten.

Dat Hof van Nederland wordt op Koningsdag door Koning Willem Alexander geopend en is een museum gewijd aan de historie van Nederland. In de 16e eeuw werd hier de eerste statenvergadering gehouden en zo de grondslag gelegd voor de republiek der Nederlanden.

Peter Schoon, directeur Hof van Nederland, is verheugd: ‘wij verwelkomen Coffeelicious met open armen. Een Dordtse ondernemer die net als wij kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.’

Hightealicious
Enkele dagen later opent op 1 mei ook Hightealicious, het zusje van Coffeelicious, haar deuren openen in museum het Patriciërshuis. Joan Buitenhuis, Fiona’s moeder, gaat de zaak runnen en in de Maaskamer exclusieve high tea’s verzorgen. Het op die locatie gevestigde 18e eeuwse Museum aan de Maas blijft bestaan. ‘Een geweldige combinatie. In de chique Maaskamer hebben onze gasten straks prachtig uitzicht over het water.’

Laurens Gooshouwer van Museum aan de Maas is enthousiast, zegt hij in het AD. ‘We hebben al eens high teas in eigen beheer in het museum gehouden. Dat sloeg zo enorm aan, dat we het graag wilden uitbreiden. Dan moet je natuurlijk professionals vragen en zo kwamen we bij Coffeelicious uit. Zij zochten juist naar een manier om uit te breiden. Op deze manier valt alles perfect samen.’

Reageer op dit artikel