nieuws

‘AB InBev komt met recordlening voor overname’

Café

Bierbrouwer AB InBev wil 55 miljard dollar (48 miljard euro) ophalen met de uitgifte van obligaties, om de overname van concurrent SABMiller te financieren. Dat meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van bronnen rond het bedrijf.

‘AB InBev komt met recordlening voor overname’

Daarmee zou sprake zijn van de grootste uitgifte van obligaties in het kader van een overname ooit. In totaal zou het Belgisch-Braziliaanse concern financiering ter waarde van 70 miljard dollar hebben geregeld bij zeven banken. De overname van SABMiller kost AB InBev zo’n 106 miljard dollar. AB InBev gaf geen commentaar op het bericht van Bloomberg.

AB Inbev

Met de overname komt AB Inbev in de top-10 van ’s werelds grootste, beursgenoteerde bedrijven.

Reageer op dit artikel