nieuws

Café Top 100 2015/2016: de jury is er uit

Café

De Misset Horeca Café Top 100 2015/2016 nadert de ontknoping. Maandag 16 november wordt de prestigieuze lijst onthuld tijdens een spectaculair evenement in het Hilversumse Studio 21. De jury heeft haar laatste bezoeken afgerond en de cafés zijn intern al in de juiste volgorde gezet.

Café Top 100 2015/2016: de jury is er uit
Cafe top 100

Voor het 21e jaar op rij onthult Misset Horeca de Café Top 100. Welk café is de opvolger van Groothuis in Emmen? Het café van ondernemers Jan en Diana van Es, dat vorig jaar in het Amsterdamse Concertgebouw werd gehuldigd als ’s lands beste? De hoofdjury heeft de afgelopen week tijdens een heuse tour de best scorende cafés bezocht en is tot een eind oordeel gekomen. Om de zoveel tijd wordt de Café Top 100, ooit begonnen als Café van het Jaar-verkiezing, vernieuwd. Dit jaar was dat het geval. Om cafés meer terugkoppeling en handvatten te bieden, en om iedereen een kans te geven mee te doen, is er een mystery visit-ronde, een vakjury-ronde en een hoofdjury-ronde ingevoerd.

Mystery visits en vakjury

In de eerste ronde kregen alle ingeschreven cafés een bezoek van een mystery visitor. Dit onaangekondigde, anonieme bezoek werd uitgebreid gerapporteerd en de beste scorende 125 cafés kregen een aangekondigd bezoek van de vakjury. In één op één gesprekken en met een rondleiding konden ondernemers hun verhaal doen en hun bedrijfsvisie uitleggen.

Hoofdjurytour

Het uiteindelijke woord was aan de hoofdjury. In de derde ronde namen zij de lijst nogmaals door op basis van de twee bezoeken en de beste bedrijven op basis van die ranking kregen een bezoek van de hoofdjury. Dat bezoek heeft afgelopen week plaatsgevonden. Met een heuse bustour van ’s ochtends negen tot ’s avonds tien, reed de jury het halve land door, op bezoek bij de top van de lijst.

Prijzenregen

De hoofdjury bestaat dit jaar uit Marjon Prummel, voorzitter en hoofdredacteur Misset Horeca, Ton Lenting, Dick Wildeman, Jan van Es en Diana van Es. De uiteindelijke lijst van 100 beste cafés wordt maandag 16 november onthult in Studio 21 te Hilversum. Daar worden ook de Publieksprijs uitgereikt (wie weet de meeste stemmen via social media te genereren) en de Parel bekendgemaakt.

Bekijk hier de ranglijst van afgelopen jaar.

Reageer op dit artikel