Princen Brouwerijen bestaat 1 jaar

Princen Brouwerijen bestaat 1 jaar

Princen Brouwerijen is een grote brouwerij onder de kleintjes. De brouwerij is gevestigd In Halfweg en heeft een capaciteit van 30.000 hectoliter per jaar. Op 9 november viert de brouwerij haar 1-jarig jubileum.

Princen bier wordt op traditionele wijze gebrouwen met toepassingen van moderne technieken. Oprichter Mark Schneider: 'Het is onze filosofie om kwalitatief hoogwaardig bier te brouwen met gebruik van eerlijke grondstoffen voor een betaalbare prijs. Daarom werken wij met de beste hopsoorten, zomergerst van de hoogste kwaliteit, een eigen gistcultuur en waterbron.'

Drie bieren
De brouwerij brengt drie bieren op de markt. Een ‘gewoon’ pils dat zowel gefilterd als gepasteuriseerd is en een ongefilterde en ongepasteuriseerde versie en Superior 3.8, een lichter bier met 3,8 procent alcohol. Bij de brouwerij in Halfweg is ook een proeflokaal gerealiseerd waar workshops gegeven kunnen worden. Ook kunnen afnemers hier met hun gasten komen voor een proeverij of rondleiding.  Hoewel Princen Brouwerijen al in 2013 werd opgericht door Mark Schneider, werd het eerste biertje een jaar geleden getapt.