Professionals strijden voor Dutch Tea Championship

Professionals strijden voor Dutch Tea Championship

Theeprofessionals strijden op 20 maart voor de Dutch Tea Championship. Daar wordt de kennis en kunde van theeliefhebbers op de proef gesteld. De vier beste deelnemers kwalificeren zich voor de finale op 20 maart tijdens het Amsterdam Coffee Festival.

Het kampioenschap kent een vernieuwde opzet: er worden meer vaardigheden van de deelnemers getest dan tijdens voorgaande edities.

Voorrondes

De voorrondes van de Dutch Tea Championship vinden plaats op 4 en 5 januari 2016 bij International Tea & Coffee Academy in Zeewolde. Tijdens deze voorrondes kunnen deelnemers zich onderscheiden door de perfecte thee te zetten. Een blinde proeftest en een quiz volgt als technisch onderdeel van de wedstrijd. Alles draait om smaak, kennis en toewijding. Theeliefhebbers kunnen de wedstrijd als publiek bijwonen.

Finale

De vier beste deelnemers kwalificeren zich voor de finale op 20 maart tijdens het Amsterdam Coffee Festival. De finalisten krijgen daar een kwartier de tijd om 3 soorten thee te zetten, waarvan één signature thee: een zelfbedachte, verrassende thee-spijscombinatie die laat zien wat de deelnemer in huis heeft. Een jury van drie professionals zal tijdens de finale de thee beoordelen op smaak, maar ook letten op werkwijze en techniek. De winnaar ontvangt de titel Dutch Tea Champion 2016 en wint een reis naar de theeplantages van Malawi.