nieuws

Heineken wint strijd om Britse kroegen: €363 miljoen voor 1900 pubs

Café 2808

Heineken heeft de strijd om de Britse kroeguitbater Punch Taverns gewonnen. Dat bevestigde de bierbrouwer na berichtgeving van de Britse krant Financial Times. Het concern betaalt 305 miljoen pond (363,3 miljoen euro) voor de ongeveer 1900 pubs. De deal moet binnen een jaar een positieve bijdrage leveren aan de winst.

Heineken wint strijd om Britse kroegen: €363 miljoen voor 1900 pubs

De Nederlandse biergigant moest opbieden tegen Emerald Investment Partners, een investeringsmaatschappij van een mede-oprichter van Punch die het bedrijf in 2002 verliet. Woensdag bevestigde Punch al dat Heineken interesse had getoond in een overname.

‘Voldoende rek in de Britse kroegmarkt’

Volgens Heineken zijn kroegen een belangrijk onderdeel van de Britse cultuur en zit er nog voldoende rek in de markt voor goed verzorgde pubs. De onderneming denkt dat met gerichte investeringen nog meer uit de zaken te halen valt. De bierbrouwer is al eigenaar van 1049 kroegen in Groot-Brittannië onder de noemer Star Pubs & Bars. De nieuwe zaken worden geïntegreerd in dat merk. Met de overname wordt Heineken de op twee na grootste kroeguitbater in het land.

De aandelen van Punch zijn sinds de berichten over de overname met zo’n 45 procent omhoog geschoten. De deal moet nog goedgekeurd worden door toezichthouders.

Reageer op dit artikel