nieuws

Jeroen Veldkamp: doe ‘ns honing in je koffie

Café 2976

In samenwerking met Melvita en Satelliet zette barista Jeroen Veldkamp op de Horecava een Honinglab neer, een versie van zijn Eindhovense Coffeelab waar koffie en honing beiden de hoofdrol speelden. ‘Honing is geen vervanger van suiker, het is een nieuw smaakcomponent.’

Jeroen Veldkamp: doe ‘ns honing in je koffie

Melvita introduceert binnenkort een lijn honing speciaal voor in koffie. De honing komt in handige spuitflessen, die zowel voor doseren als voor het maken van ‘honey-art’ gebruikt kunnen worden. Op de Horecava presenteerde Melvita in het Honinglab een prototype.

De barista’s van Coffeelab bereidden op een speciaal voor Veldkamp met houten handvatten uitgeruste espressomachine cappuccino’s waarbij de melk was opgeschuimd met honing.

De honing van Melvita komt van de grootste imkerij van Nederland, De Traay. Die haalt de honing voor de koffielijn uit midden-Amerika, uit een gebied waar ook veel koffieplanten groeien. Een deel van de honing is afkomstig van koffiebloesem.

Honing is krachtiger van smaak dan geraffineerde suiker, er is dus minder van nodig. Ook ziet Veldkamp honing niet als vervenger van suiker in koffie, maar als een nieuw smaakcomponent. Als gimmick serveerde Honinglab ook kaas die was gedoopt in honing en gemalen koffie.