nieuws

Nick Vink prolongeert wederom titel Dutch Latte Art Championship

Café 3360

Nick Vink van H32 in Oss heeft voor het derde jaar op rij het Dutch Latte Art Championship gewonnen. Op het Amsterdam Coffee Festival liet hij vijf andere finalisten achter zich. Vink vertegenwoordigt Nederland op het wereldkampioenschap in Boedapest.

Nick Vink prolongeert wederom titel Dutch Latte Art Championship

De strijd was ongekend spannend, nummer twee Maryse van de Hak was ontzettend dichtbij. Na een gelijke score tussen Vink en Van der Hak kwam het aan op de punten van de visuele juryleden. Vink pakte hiermee overtuigend de winst en gaat in juni naar het wereldkampioenschap op World of Coffee in Boedapest.

Tijdens de wedstrijd is het aan de finalisten om een viertallige jury te overtuigen van hun latte art kunsten. Ze schenken twee identieke free pour lattes, twee designer lattes en twee macchiato’s. De jury beoordeelt onder andere op originaliteit, contrast en of ze op elkaar lijken.

Na vorig jaar de jury te verrassen met een dinosaures, pakte Nick de jury dit jaar in met een luiaard die aan een boom hangt als designer latte.

Vink is barista bij H32 in Oss, dat op 29 staat in de Misset Koffie Top 100 en op plek 82 in de Café Top 100. Ook pakte H32 afgelopen jaar in de Café Top 100 de Gouden Apenstaart voor beste online strategie.

Reageer op dit artikel