nieuws

Record aantal inschrijvingen Brand Bierbrouwwedstrijd

Café 2791

Met 287 aanmeldingen breekt de Brand Bierbrouwwedstrijd wederom een record dit jaar. De zesde editie van de thuisbrouwerscompetitie staat volledig in het teken van het brouwen van de perfecte Session IPA. De winnaar, die in mei bekendgemaakt zal worden tijdens de Week van het Nederlandse Bier, mag zijn recept te brouwen in de Brand brouwerij.

Record aantal inschrijvingen Brand Bierbrouwwedstrijd

Rob Habets, meesterbrouwer Brand Bier: ‘We hebben dit jaar gekozen voor een Session IPA. Dat staat bekend als een bier met tropisch fruitige hoppen, die samenkomen met de bijzondere aromatische mouten. De Session IPA heeft een lager alcoholgehalte met een zacht fruitig karakter. Het bier moet fris zijn met een lichte body.’

Winnaar bekendgemaakt op Week NL Bier

Thuisbrouwers konden zich inschrijven tot 17 maart en in april worden de bieren en recepten van de deelnemers bij Brand aangeleverd, waarna ze door een 15-Winnend IPA-bier Brand vanaf januari in de horecakoppige jury worden geproefd en geanalyseerd. De winnaar wordt zaterdag 13 mei bekendgemaakt in Den Haag, tijdens de Week van het Nederlandse Bier.

Winnaars Brand op een rij

De voorgaande jaren heeft de Brand Bierbrouwwedstrijden diverse winnaars opgeleverd. Marc Vriens won met zijn Pilsener in 2012. In 2013 Jacques Bertens met Zwaar Blond en een jaar later Jeroen Free met zijn IPA. Bart Engel werd in 2015 tot winnaar uitgeroepen met zijn Saison en Dennis Pancras en Niels Bosman wonnen het afgelopen jaar met hun Brand Porter. Alle winnaars kregen de mogelijkheid hun eigen bier te presenteren aan heel Nederland.

Reageer op dit artikel