Tijdens de start van de Week van het Nederlandse Bier, donderdag 11 mei, opent Grolsch de deuren van haar Proefbrouwerij voor het publiek. De Proefbrouwerij is het kloppend hart, de plek waar de meesterbrouwers nieuwe bieren ontwikkelen. De Proefbrouwerij is daarom recentelijk verbouwd en als vast onderdeel van de Brouwerijtour toegankelijk gemaakt voor publiek. De openstelling van de Proefbrouwerij wordt gevierd met de introductie van een nieuw bier: Grolsch Weizen-IPA.
Geïnspireerd op Grolsch Weizen
Meesterbrouwer Marc Janssen heeft zich voor dit bier laten inspireren door het eerste bier dat gebrouwen werd in de Proefbrouwerij, de bekroonde Grolsch
Weizen. Als groot liefhebber van IPA wilde hij de Weizen een moderne twist geven en de twee populaire bierstijlen combineren. Het resultaat is een natuurtroebel tarwebier, met de combinatie van de volfrisse Weizen en de bitterheid van een IPA (6% alcohol).
Citrus, sinaasappel en grapefruit
De Weizen-IPA is gebrouwen met verschillende hopsoorten. De Citra-hop zorgt voor de fruitige aroma's en de Magnum-hop voor de verfijnde licht bittere nasmaak. Door gebruik te maken van de speciale ‘late-hopping’-methode blijven de aroma's volledig behouden voor het bier. Bij het proeven zijn de tonen van citrus, sinaasappel en grapefruit duidelijk aanwezig. Tegelijkertijd blijven de karakteristieke Weizen geuren als kruidnagel en fruit herkenbaar.
Eind mei verkrijgbaar in horeca
Marc Janssen is aanwezig bij het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag van 11 tot en met 13 mei om dit nieuwe bier te laten proeven. Gedurende de Week van het Nederlandse Bier is de nieuwe Weizen-IPA ook te proeven tijdens de Brouwerijtour. Van medio mei tot en met eind juli zal deze nieuwe Grolsch variant te verkrijgen zijn in een geselecteerd aantal Grolsch-horecagelegenheden door het hele land.