nieuws

Distilleerderij gebruikt restbier als basis voor dranken

Café 1462

Een distilleerderij waar bier aan de basis staat van de productie van gin, jenever en whisky. Dat is Anima, dat 6 oktober haar deuren opent in Nijmegen.

Distilleerderij gebruikt restbier als basis voor dranken

De Nijmeegse distilleerderij Anima opent vrijdag 6 oktober haar deuren. Uniek aan het merk is dat voor de productie van haar gin, jenever en whisky bier gebruikt wordt. Het bier dat de basis vormt voor de dranken is restbier van Brouwerij de Hemel in Nijmegen. Bier wat anders weg gegooid krijgt op deze manier een tweede leven.

Bier in plaats van moutbeslag

Bij de nieuwe Nijmeegse Distilleerderij Anima worden dranken gestookt die in hun oorspronkelijke vorm een moutbeslag als basis hebben. In plaats van een moutbeslag maken de distillateurs van Anima gebruik van bier van Brouwerij de Hemel. Bier ontstaat ook uit een moutbeslag, het ondergaat alleen een paar extra stappen die meestal bij de productie van gin, jenever of whisky over worden geslagen.

Aandacht voor ambacht

Al jaren wordt bij Brouwerij de Hemel op deze manier omgegaan met restbier. Voorheen kregen de gedistilleerde dranken echter nog niet de aandacht die het verdiend. Anima hoopt daar verandering in te brengen. De eigenaar van de distilleerderij, Thieu Hegger, denkt dat het succes van ambachtelijke en regionale producten ook voor interesse in Anima zal zorgen.

Vier verschillende dranken

‘Op het gebied van bier zien we al jaren een enorme groei richting het kleinschalige, ambachtelijke en regionale aspect van het product. Gedistilleerde dranken zijn nog lang niet op het punt waar speciale bieren zijn, maar je ziet het wel rap die kant uit gaan.’ Er worden vier verschillende dranken geproduceerd bij Anima: gin, jenever, 3 jaar oude whisky en 5 jaar oude whisky.

Reageer op dit artikel